100k views op Pinterest

Hoe mijn Pinterestaccount groeide tot 100k views per maand

1)     Foto’s van Parijs. Vanaf het moment dat ik mijn foto’s van onze citytrip naar Parijs uploadde gingen mijn views pijlsnel de hoogte in. Deze foto’s doen het altijd goed op Pinterest.

Pinterest3.jpg

2)     Interieurfoto’s zijn ook erg populair. In mijn geval doen de foto’s van de speelhoek van onze kindjes het erg goed.

3)     Seizoensgebonden. Hou vast aan de seizoenen. Post in de lente, lentefrisse foto’s van roze bloesems, in de zomer foto’s van zonnige bestemmingen en zwembadfoto’s, in de herfst van herfstblaadjes, pompoenen appels en in de winter van kerstsfeer en sneeuw.

4)     Zorg voor mooie scherpe, frisse, mooi belichte foto’s

5)     Gebruik tailwind om je pins te plannen. Je kan op korte termijn een hele map van 50 foto’s tegelijkertijd uploaden. Op deze manier plan je alvast een maand op voorhand en verschijnen er elke dag nieuwe foto’s van je account op Pinterest.

Pinterest2.jpg

6)     Gebruik groepsborden. Zoek een aantal groepsborden die aansluiten bij je niche. Probeer consequent te posten op deze borden. Speel het wel eerlijk. Voor elke pin die je post, bewaar je een pin van een lid van het groepsbord.

7)     Zorg dat je Pinterest er netjes en overzichtelijk uitziet. Zorg voor een duidelijke naam, profielfoto en zet de link van je website/blog in het hoofdding.

8)     Heb je een eigen blog? Maak een bord waarop je al je Blogposts in post.

9)     Zorg voor duidelijk gestructureerd borden. Zorg voor een mooie hoofdfoto, maak gebruik van de secties om onderverdelingen te maken. Bekijk je Pinterest door de ogen van de bezoeker.

10)  Social media tips. Elke beginnende blogger wil graag weten hoe ze kunnen groeien. Deel je kennis en ervaring via artikeltjes op pinterest.

Succes!

PS Hier is mijn Pinterestaccount . Neem gerust eens een kijkje en blijf je mee volgen?