Reizen met handbagage: Wat mag er mee?

*Met handige mini-inpaklijst onderaan het artikel en reisartikelen van Gaston Luga

#Ad

Proloog

RVH_7636.JPG

Vorige week maakten we een citytrip naar Rome. Een lang weekendje, een korte vlucht, dus we reisden met enkel ‘handbagage’. Wat namen we juist mee? En wat mag er wel en niet mee in de handbagage? Welke afmetingen mogen de tassen hebben? Onze nieuwe reisartikelen van Gaston Luga kwamen alvast goed van pas. Gaston Luga heeft een assortiment van Scandinavisch design voor dagelijks gebruik. Lees even mee voor een paar handige tips én een mini-inpaklijstje.

Bij de meeste reismaatschappijen mag je als handbagage 1 trolley en 1 rugzak meenemen.

-        Een tas of koffer van maximum 55x40x20cm incl. Wieltjes en handvat. Maximum +-10 kilo. Maar geloof me, dat lijkt misschien weinig, maar dat is écht genoeg voor kledij. Vorig jaar reisden we nog op mini-huwelijksreis naar Ibiza en kreeg ik alles in mijn koffer + mijn opgerolde trouwjurk voor de after weddingshoot 😉

Vliegveldcollage.jpg
ANV_9479.JPG

Een trolley per persoon betekent dus als je reist met kinderen, dat ook je kinderen een trolley mogen meenemen. Zeg nu zelf, met het betere plooi- en inpakwerk krijg je echt al héél wat mee op vakantie genomen.

Moest je toch nog twijfelen? In 90% van de gevallen zijn er op je reisbestemming ook supermarkten waar je terecht kan voor de hoogstnoodzakelijke items.

-        En een rugzak van ongeveer 40x20x25 cm


 Rugzak Classic

Rugzak collage.jpg

Zit je trolley propvol? Geen paniek, je mag ook nog een extra tas als handbagage meenemen. We nemen steevast onze rugzak mee. Je staat versteld wat je daar allemaal in krijgt! Een trui, een jas, een smartphone en oormicrofoon, een portefeuille, een heleboel snacks, een reispilletje,… dat zijn zowat de items die ik graag bij de hand heb op het vliegtuig.

Van de Gaston Luga Classic rugzak was ik sowieso al overtuigd! Ik heb al een tijdje een vrolijke roze versie. Nu hebben we ook een Classic Grey & Brown. Deze keer koos Steven de kleur. Kwestie dat hij niet met een roze rugzak moet rondlopen 😉 Nu hebben we dus elk een rugzak. Al gaat Ella vaak met mijn roze rugzak lopen 😉

-        De rugzak heeft binnenin handige kleine vakjes om een tablet, kleine laptop en smartphone veilig in op te bergen.

-        Op de rug is er ook een verborgen vakje om belangrijke documenten op een veilige manier op te bergen.

-        Vooraan is er een handige rits om kleine dingen meteen bij de hand te hebben.  Börs

Borscollage.jpg

Op vakantie neem ik graag een kleine portefeuille mee met enkel de noodzakelijke documenten. Denk maar aan een reispas, visa, identiteitskaart, rijbewijs, pasje van het ziekenfonds en wat cash geld. 

De Börs is het perfecte accessoire en past ook supermooi bij de Classic Grey & Brown rugzak. Bovendien wordt de Börs geleverd in een supermooie luxeverpakking. Misschien een cadeau-ideetje voor de feestdagen binnenkort?

De Börs heeft ook een handige band zodat je deze kan bevestigen aan je rugtas, riem, pols, etc. en het kan dragen zoals jij wilt. De portemonnee heeft 4 vakjes voor kaarten, sleutels en munten en een robuuste rits om alles veilig op z'n plek te houden.

  

Toilettasje Ärlig Travel Bag

Superhandig om mee te nemen op vakantie is het transparante toilettasje van Gaston Luga. Tegenwoordig vraagt zowat elke luchthaven om vloeistoffen in kleine flesjes van max 100ml mee te nemen in een hersluitbaar doorschijnend plastic toilettasje. De Ärlig Travel Bag is een stevig tasje met een gemakkelijk hersluitbare rits. We zijn fan van het toilettasje en gaan er nog een tweede aanschaffen zodat we elks eentje hebben om mee te nemen als we op vakantie gaan.

-        Handig reisformaat, superhandig om langs de paspoortcontrole te passeren. De douane bekijkt de vloeistoffen in 1 oogopslag

-        Past perfect om kleine reisflesjes in op te bergen

-        Gemaakt van duurzaam, transparant PVC

RVH_7634.JPG

Kortingscode!

Ook zin om zo’n handige rugzak of portefeuille van Gaston Luga aan te schaffen? Dan is het nu je kans. Met mijn persoonlijke kortingscode LIFEBYAN krijg je 15% korting op alle items in de Gaston Luga webwinkel. Ze bieden altijd gratis verzending en retour!

 *Dit artikel kwam tot stand door een gekregen product in samenwerking met het Zweedse kwaliteitsmerk Gaston Luga. De meningen geuit in dit artikel zijn eerlijk en oprecht.

PS Volg je Gaston Luga al op instagram? @gastonluga #GastonLuga #GastonLugaBE #GastonLugaNL #anywherewithGL

PIN it voor later:

Handbagagedesign.jpg
MiniinpaklijstGastonLuga.jpg