Valencia: 10 Bezienswaardigheden

Proloog

P5083710.JPG

Een paar jaar geleden gingen we op vakantie naar Spanje. We vlogen op Alcudia en logeerden in het stadje Javéa. Het was 10 jaar geleden dat ik nog met mijn ouders op vakantie was geweest. Deze keer waren we niet met vier, maar met vijf op vakantie. Mijn ouders, Steven, ik én in mijn buik groeide onze baby: ik  was bijna 5 maanden zwanger van ons Ellatje.

Vanuit onze uitvalsbasis Javéa, maakten we met onze huurauto een daguitstap naar de nabijgelegen stad Valencia: Stad der steden in Spanje.

RVH_0390.JPG

Ik lijst hier op welke 10 bezienswaardigheden echt de moeite zijn om te bezoeken als je in Valencia bent.

1)     de Ciudad de las Artes y las Ciencias

Laten we starten met de bekendste bezienswaardigheid in Valencia. de Ciudad de las Artes y las Ciencias ofwel (voor je over je tong valt) afgekort CAC. De stad van kunst en wetenschap is een hemel op aarde voor fotografen. Hier waren we mijn ouders meteen een paar uurtjes kwijt 😉 Maar kijk hieronder maar eens naar de prachtige foto’s! Ook de Oceanografic is prachtig om te zien: witte gebouwen en helderblauwe vijvers langs de buitenkant. Een overdekte tuin langs de binnenkant. Niet onbelangrijk: gratis te bezoeken!

Oceanografiecollage.jpg
P5083714.JPG

 2)     Mercado Central

Natuurlijk kwamen we ook terecht in de Mercado Central dit is de grootste overdekte voedingsmarkt van Valencia. Je vindt er allerlei verse producten: groenten, fruit, vis, vlees… Overal kan je proeven van lekkere hapjes en tapas. Bij de vleestogen schrok ik wel even want er hangen een hele rij varkenskoppen naast elkaar… Dat was ik gelukkig snel vergeten want om de hoek werden er allerlei proevertjes aangeboden: van verse yoghurt tot vers gemaakte ijsjes.

MercadoCentral2collage.jpg
MercadoCentralcollage.jpg

3) Collosseum van Valencia

Het Collosseum ligt net naast het treinstation in Valencia. Binnenin is er een stierengevechtmuseum. De buitenkant doet je denken aan het Collosseum van Rome.

P5083607.JPG

 4)     Estacio del Nord: Treinstation

Van plan om met de trein naar Valencia te gaan? Het station is al een hele mooie plek om te starten met je bezoek aan Valencia. Kijk zelf maar!

DSCF7015.JPG
P5083602.JPG

5) Plaza de la Virgen

Pal achter de Basiliek vind je de Plaza de la Virgen. Een supermooi plein met in het midden de Turia fontein. Ideaal om op een warme dag even verkoeling te zoeken.

PlazadelaVirgencollage.jpg
Bron foto: RichedWardImagery

Bron foto: RichedWardImagery

 6)     Lonja de la Seda

Een ander opvallend gebouw gelegen tegenover de Mercado Central is de Lonja de la Seda: de zijdebeurs . Het gotische bouwwerk lijkt met z’n torentjes wel een kasteel.

DSCF7044.JPG

 7)     Barrio del Carmen

Aanrader is een wandeling door het historische oude centrum Barrio del Carmen: dit is de oudste wijk van Valencia met smalle kleine straatjes. We kuierden door de smalle, gezellige straatjes. Valencia heeft een prachtige middeleeuwse kern van kleine straatjes, pleintjes, fonteinen en terrasjes.

P5083611.JPG
P5083615.JPG

In elke grootstad kom je het tegen: graffitimuren. Soms zijn ze lelijk, maar in Valencia vond ik wel een paar mooie graffitimuren.

Graffiticollage.jpg

8) Spaanse tapas en Paëlla

Wat je zeker moet doen is echte spaanse Paëlla eten op een zonnig terrasje! De mooiste plek om te lunchen is in dit historische centrum. We bestelden tapas en een reuzegroot pan met paëlla boordevol lekkere zeevruchten.

TapasPaellacollage.jpg

9)     Parc Turia

Het groene stadspark van Valencia: het is de vroegere bedding van de rivier de Turia, die vroeger regelmatig buiten haar oevers trad. Intussen is het dus omgetoverd tot het lange smalle en groene stadspark van Valencia. Ideaal voor een wandelingetje of een fietstocht.

Bron foto: blog.utrip.com

Bron foto: blog.utrip.com

10)     Strand van Valencia

Ideaal is wanneer een stad gelegen is aan het water. En dat is het geval in Valencia!  Na een hele dag cultuur te hebben opgesnoven is het heerlijk om neer te zitten op het strand, met zicht op de deinende golven.  

P5113901.JPG

Epiloog

Wat niet in mijn lijstje staat is het voetbalstadion van Valencia. Wie weet als we ooit teruggaan, gaan we het stadion van Valencia eens bezoeken. Of zelfs een match bijwonen!

De fotocredits:  Wij met vier op vakantie? Dat betekent dat we allemaal rondliepen met een fototoestel. De foto’s gemaakt in dit artikel zijn dus een mengelmoes. Gemaakt door ons allemaal. De knapste foto’s haal je er zo wel uit en werden uiteraard gemaakt door mijn ouders. Waarvoor dank 😉

Praktisch

Vliegen: We vlogen naar Alcudia vanuit Charleroi. De vlucht duurt zo’n 2,5 uur.

Wij bezochten Valencia maar voor 1 dag, maar je kan gerust een weekend of langer spenderen in deze prachtige stad die zoveel te bieden heeft.

Wandelen: In het oude historische centrum kan je veel bezienswaardigheden zien op wandelafstand van elkaar.

Fietsen: Toch is er nog veel meer te zien. Dan is het handig om fietsen te huren om de stad te verkennen.